Franse kledingkast

Franse kledingkast

_RHO6756Deze fraaie oude kast zag er in de oorspronkelijke staat wat minder uit. Hij was in de loop van de jaren verkleurd en had gouden decoraties. In de kamer stond – zoals je ziet – ook een oude toonbank met een prachtige, grijsgroene kleur en veel patina. Het was de kunst om de grote, Franse kast bij deze toonbank te laten passen.

We weten uit ervaring dat we was moeten gebruiken om een meubel er echt oud en versleten uit te laten zien. We kozen in dit geval voor ‘Brown’ antiekwas. Het kan echter nogal moeilijk zijn om te berekenen hoeveel basiskleur je nodig hebt onder de was, vooral als het meubel bij een bestaand meubel moet passen. We probeerden verschillende kleuren uit op de achterkant van de kast, voordat we de juiste vonden. De reden dat we dat op de kast zelf uitprobeerden is dat de kleur van het meubel invloed kan hebben op het uiteindelijke resultaat.

De keuze viel op ‘Dusty Green’. De kast kreeg slechts één laag verf, omdat we verwachtten dat het resultaat beter zou worden als er hier en daar een beetje van de oude kleur doorheen zou schijnen. Als een meubel in de was gezet wordt, hoeft het niet helemaal bedekt te zijn met verf. Dat verandert de look compleet. Als bij toverslag ziet het er erg origineel en oud uit. We brachten de was aan met een zachte kwast: op de plekken met rondingen en randen een dikkere laag en een dunnere, meer ongelijke laag op de rest van de kast. We werkten in cirkels en gebruikten een doek om overtollige was te verwijderen.